Spring naar content
Gelegen in bruisend historisch Dordrecht.
BLIKK ligt aan de rand van de mooie historische binnenstad van Dordrecht, binnen de 19e-eeuwse schil. Maar ook daar is de tijd niet stil blijven staan. De stad bruist. Niet voor niets is de stad in de top tien van cultuursteden van Nederland beland.
Dordrecht heeft het.
Voor alle verschillende doelgroepen is er van alles te doen. Dit maakt het voor bezoekers aantrekkelijk om te komen, maar het zorgt vooral voor een zeer prettige leefomgeving voor de Dordtenaren. De stad biedt een variatie van vaste plekken waar je het hele jaar door kunt genieten en grote en kleinschalige evenementen.

VOORZIENINGEN EN BEREIKBAARHEID

Midden in eindeloos veel mogelijkheden.

Van een plek waar alles binnen handbereik is, hoef je eigenlijk niet meer weg. Wil je wel een keer een uitstapje maken, dan ervaar je al snel de gunstige ligging van BLIKK. Stap in de trein of rij zo de snelweg op. Door de gunstige ligging ben je snel in de omliggende steden, maar ook in de Biesbosch, waar van alles te beleven is. Vanuit BLIKK is je wereld groot.

 

plattegrond-blik

 

Bezoek vrienden in Breda of ga shoppen in Rotterdam.
Ondanks dat je midden in de stad woont, zijn ook andere locaties eenvoudig bereikbaar. Uiteraard maakt de bereikbaarheid het ook makkelijk voor familie en vrienden om bij jou langs te komen.

 

Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats.
Hier zit ook het voordeel als je in een andere stad werkt of voor je baan veel onderweg bent. De ligging zorgt voor gemak in woon-werkverkeer. Een bijkomend voordeel is dat iedere woning in Blikk een eigen parkeerplaats heeft, zodat je niet naar een plek hoeft te zoeken als je na een lange dag hard werken thuiskomt.

Eén rechte weg naar de natuur.
Vanuit BLIKK is het één rechte weg naar de Biesbosch. Hier kun je er diverse watersporten beoefenen, zoals suppen, en in het BeverBos ontdek je hoe bevers leven. Huur een bootje en maak er een dagje uit van in je eigen omgeving. Dan ontdek je gelijk de goede samenwerking tussen de Dordtse ondernemers: de een levert de boot, de volgende de drankjes en de derde een goed gevulde picknickmand.

 

biesbosch

LOCATIE VAN BLIKK

Alles binnen bereik.

BLIKK zelf ligt verscholen. De nietsvermoedende voorbijganger heeft er geen idee van dat hier een prachtig stuk geschiedenis ligt. De achterliggende huizen zorgen voor een geluiddempende schil. De omliggende woningen grenzen met de achtertuinen aan de tuinen van de hofwoningen.

 

boekenmarkt

 

Boodschappen | Voor je dagelijkse boodschappen ben je zo op de Reeweg Oost. Ook de supermarkt is om de hoek. De zaterdagmarkt is op vijf minuten fietsen van BLIKK.

Park Merwestein | Voor sporten, ontspannen en de hond uitlaten. Er zijn zelfs hertjes.

Sporten | Dichtbij is een kleine sportschool en de grote sportschoolketens vind je in het centrum. De voetbal-, atletiek- en tennisvereniging zijn op fietsafstand. Openluchtzwembad Wantijbad en de roeivereniging liggen ook om de hoek.

Scholen | Op loopafstand zijn er meerdere opties voor lagere scholen, naschoolse opvang en kinderopvang. Naast BLIKK vind je het Johan de Witt-gymnasium.